Winnaars Stadsgedichtenwedstrijd 2018!

Winnaars van de Stadsgedichtenwedstrijd 2018!

 

Eerste prijs

‘Voor Wageningen’ van Ivanka de Ruijter

 

In dit gedicht verklaart de dichter haar liefde voor de stad Wageningen. De jury was enthousiast over de wijze waarop zij weet te verbeelden hoe de stad in de loop der jaren onder de huid van de dichter is gekropen. Op verfijnde manier weet ze haar gevoelens voor de stad aan de lezer over te brengen.

 

 

Tweede prijs

‘Oostende’ van Gwen Deprez

 

In het gedicht wordt duidelijk hoe de dichter houdt van de stad Oostende, maar ook hoe zij de stad van haar jeugd nauwelijks meer herkent. Zij voelt zich buitenstaander, maar kan toch moeilijk afscheid nemen. Oude liefde slijt niet. Vandaar dat de dichter “afscheid smokkelt in elke stap”.

 

 

Derde prijs

‘Verdwenen licht’ van Margót Veldhuizen

 

De jury was getroffen door de wijze waarop de dichter een emotioneel heftige gebeurtenis weet te verbeelden. Mooi is in dit gedicht verwoord hoe de stad Enschede een moord beleeft.

De laatste strofe, waarin de dichter laat zien hoe het leven daarna verdergaat, kon de jury vooral bekoren.

 

De jury bedankt alle dichters voor hun inzendingen en wenst ieder van hen in de toekomst veel inspiratie en succes toe.

 

www.uitgeverijkontrast.nl/stadsgedichtenbundel-2018

Stadsgedichtenbundel 2018 – Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen – Stadsgedichtenwedstrijd Nederland en Vlaanderen (selectie)
Om de reikwijdte van de Stadsgedichtenbundel, en daarmee het Stadsdichterschap, verder te vergroten presenteren wij de gecombineerde bundel van Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen en door de jury geselecteerde inzendingen van de Stadsgedichtenwedstrijd 2018.

 

 

Reacties zijn gesloten.