Met Ferry Reurink en ‘Vitesse Europa in’
30 jaar Europees voetbal Vitesse

Met Ferry Reurink en Vitesse Europa in

30 jaar Europees voetbal Vitesse

 

VITESSE EUROPA IN is − na VITESSE in de jaren 70 −  het tweede deel in de reeks van Ferry Reurink over de Arnhemse voetbalclub dat verschijnt bij uitgeverij Kontrast. Het eerste exemplaar is op 19 september aangeboden aan Edward Sturing ter gelegenheid van 30 jaar Europees voetbal. In dit deel bezoekt Reurink voormalige Europese tegenstanders van Vitesse en haalt hij herinneringen op met supporters van beide kanten. Daarnaast interviewt hij negen oud-Vitesse-spelers over hun rol in de Europacupwedstrijden tegen die clubs.

Op 10 september 1990 maakte Vitesse haar Europese debuut, in Noord-Ierland tegen Derry City. In de drie decennia die volgden, speelden de Arnhemmers 54 Europese duels in vijftien verschillende landen. Aan al deze ontmoetingen kleven bijzondere herinneringen voor de Vitesse-supporters die hun club kriskras door Europa achterna reisden. Voor veel supporters van voormalige tegenstanders zijn hun wedstrijden tegen de Arnhemse club eveneens onvergetelijk. Dit boek is daarom een ode aan waar voetbal voor Reurink misschien wel het meest om gaat: het hartstochtelijk steunen van je club. De fans staan weliswaar ieder achter hun eigen team, maar hebben door de gedeelde passie voor de sport en het supporterschap vaak bijzondere onderlinge contacten.

Voor zijn boek maakte Ferry Reurink de afgelopen twee jaar trips naar verschillende voormalige Europacup-tegenstanders. Met supporters van achtereenvolgens Norwich City, KV Mechelen, Werder Bremen, Dundee United, Parma, Derry City, Southampton, Zulte Waregem en Sporting Braga sprak hij – in bijna alle gevallen rond een wedstrijd – over de Europese ontmoetingen met Vitesse en de Vitesse-aanhang. Uiteraard haalde hij ook herinneringen op met eigen supporters over hun belevenissen, en hij interviewde Vitesse-spelers die bij de Europacupwedstrijden tegen die clubs een belangrijke rol hadden: John van den Brom, Gert Claessens, René Eijer, Glenn Helder, Guram Kashia, Bryan Linssen, Huub Loeffen, Roberto Straal en Edward Sturing.

 

VITESSE EUROPA IN is vanaf 11 september 2020 voor €16,95 te verkrijgen via de (online) boekhandel.

 

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met uitgeverij Kontrast

via info@uitgeverijkontrast.nl of 026 3337975

 

VITESSE EUROPA IN | Ferry Reurink

978-94-92411-59-4 | 240 pag. | full colour | meer dan 100 foto’s | €16,95

uitgeverij Kontrast | www.uitgeverijkontrast.nl

Reacties zijn gesloten.