PERSBERICHT – presentatie ‘ziensdurf’ van Qader Shafiq

presentatie dichtbundel

ziensdurf van Qader Shafiq

zaterdag 7 juli om 15.30 uur
[inloop vanaf 15.00 uur, toegang gratis]

Sint-Stevenskerk
Sint Stevenskerkhof 62 | 6511 VZ Nijmegen 

Zaterdag 7 juli om 15.30 uur presenteert Qader Shafiq zijn nieuwe dichtbundel ziensdurf in de Sint-Stevenskerk in Nijmegen.
Het eerste exemplaar van de bundel wordt door burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls aangeboden aan een  bijzondere gast. Journalist Eric Reijnen Rutten gaat in gesprek met Arnon Grunberg, die samen met Qader Shafiq naar Afghanistan reisde en de dichter zelf, die uiteraard ook zal voordragen uit zijn nieuwe bundel. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door violist Johnny Rahaket.
Na de presentatie is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek te gaan, de bundel aan te schaffen en te laten signeren door de dichter.

De bundel is na 7 juli ook verkrijgbaar via de (online) boekhandel en via www.uitgeverijkontrast.nl/ziensdurf

ziensdurf | Qader Shafiq
ISBN 978-94-92411-06-8 | € 15,00
uitgeverij Kontrast | www.uitgeverijkontrast.nl

Voor meer informatie en bestellingen kunt u contact opnemen met uitgeverij Kontrast via [email protected] of 026 3337975

Over de bundel

In ziensdurf verkent Qader Shafiq (Kabul 1968) zichzelf in de wereld. Hij dicht over de processen die een vluchteling doormaakt. Over de gevolgen van ontworteling, vervreemding en aarding in een nieuwe samenleving. Over het permanente rouwproces van de migrant. Hij probeert daarmee duizenden kilometers en soms eeuwen te overbruggen.

‘Qader blijft een romanticus … Zijn temperament is een anachronisme maar dat is ook de kracht van zijn persoonlijkheid en van zijn poëzie.’ – Arnon Grunberg

Over Qader Shafiq

Qader Shafiq (Kabul 1968) kwam op zijn 25e naar Nederland; sinds 1994 woont hij in Nijmegen. Hij wekte de nieuwsgierigheid in zichzelf dit platte land te leren kennen, van de Nederlandse taal te houden en in het Nederlands te schrijven. Shafiqs gedichten zijn in verschillende bloemlezingen verschenen. Ook is hij samensteller en medesamensteller van verscheidene proza- en poëziebundels. Zijn columns, verhalen en opiniestukken zijn via de radio uitgezonden en in diverse regionale en landelijke bladen gepubliceerd.

Reacties zijn gesloten.