Leven in Arnhem in de jaren 70

van Kees Gerritsen

Na het vorige deel over de jaren 60 beschrijft Kees Gerritsen in Leven in Arnhem in de jaren 70 de periode waarin de Amerikaanse president Nixon moest aftreden, en Fidel Castro president werd van Cuba. In Nederland kenden we de Molukse gijzelingsacties, de Lockheed-affaire, de Nieuwmarktrellen in Amsterdam, en het kabinet-Den Uyl. Het waren de jaren van de vrije opvoeding, vrije seks en antiautoritair zijn.

Kees Gerritsen geeft in Leven in Arnhem in de jaren 70 een overzicht van wat er zich zoal afspeelde in de stad. Hij schrijft onder meer over het uitgaansleven, politiek, bekende Arnhemmers, de middenstand, de politie, popmuziek, grote evenementen en sport. In het boek staan meer dan 120 kleuren- en zwart-witfoto’s.

In de jaren 70 was het vaak onrustig in Arnhem, met veel demonstraties, problemen rond de Nieuwe Brug, spectaculaire branden, en ruzie in de gemeenteraad. Verder waren er acties vanwege de loodvergiftiging rond Billiton, en veel rumoer in Klarendal. In die jaren werden twee nieuwe locaties voor evenementen geopend: de Stokvishal en de Rijnhal. Populair waren de Arnhemse bands Moan en Long Tall Ernie en the Shakers.

 

Leven in Arnhem in de jaren 70 verschijnt bij uitgeverij Kontrast. Vanaf donderdag 15 november is het boek voor €15,00 verkrijgbaar in de boekhandels van Arnhem en omgeving of te bestellen bij de (online) boekhandel.

Voor meer informatie, interviews en/of bestellingen kunt u contact opnemen met uitgeverij Kontrast via info@uitgeverijkontrast.nl of op 026 3337975, of ga naar de website:

www.uitgeverijkontrast.nl/leven-in-arnhem-in-de-jaren-70/

Omslag LIA70

Leven in Arnhem in de jaren 70 | Kees Gerritsen

uitgeverij Kontrast | ISBN 978-94-92411-47-1 | 176 pag. full colour | 120 afb. | €15,00

Reacties zijn gesloten.