Engel van Arnhem – Kate ter Horst
Herinneringen aan september ’44

PERSBERICHT

publicatie

Engel van Arnhem

Kate ter Horst

Herinneringen aan september ’44

 

Op vrijdag 21 september overhandigt de dochter van de ‘Engel van Arnhem’ Sophie Lambrechtsen-ter Horst het eerste exemplaar van de uitgave Engel van Arnhem, Kate ter Horst aan Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. De overhandiging zal plaatsvinden tijdens de conferentie over Geweldloos Verzet in Arnhem, georganiseerd door de Stichting War Requiem – Bridge to the Future, waarvan oprichtster Sophie Lambrechtsen-ter Horst sinds 2014 beschermvrouwe is.

Het persoonlijk verzet van Kate ter Horst wordt in de avond van 21 september ook uitgelicht tijdens het grote event Bridge to Liberation Experience in Arnhem.

De full colour uitgave met hardcover verschijnt in een Nederlandse, Engelse en Duitse editie en is voor €15,00 verkrijgbaar bij de (online) boekhandel.

 

Engel van Arnhem

In Engel van Arnhem staan de ervaringen van Kate ter Horst tijdens de Slag om Arnhem centraal. Na de luchtlandingen op 17 september 1944 krijgen zij en haar echtgenoot Jan het verzoek van de Britten om hun huis, de pastorie naast de Oude Kerk in Oosterbeek, open te stellen als eerstehulppost. De snelle overwinning waarop men had gehoopt blijft uit en spoedig liggen alle vertrekken vol gewonden. Kate doet wat zij kan om de vaak zwaar gewonde militairen bij te staan. Dat levert haar de bijnaam Engel van Arnhem op.

De gebeurtenissen die Kate ter Horst vlak na de Slag optekende werden in 1993 voorzien van een voorwoord door een van de gewonden van destijds, de latere generaal Sir Frank King. Sophie Lambrechtsen-ter Horst schreef het voorwoord bij haar moeders herinneringen.

De Slag om Arnhem wordt in zijn historische context geplaatst door journalist/schrijver Willem de Bruin en de situatie vlak na de oorlog komt aan bod in het verslag van Kate’s echtgenoot, mr, Jan ter Horst, die toen waarnemend burgemeester was.

Naast vele historische foto’s en documenten is in deze uitgave ook een selectie opgenomen van de intensieve correspondentie die Kate na de oorlog heeft gevoerd met veteranen en hun familie. In hun brieven delen zij persoonlijke verhalen over de noodlottige gebeurtenissen, verhalen over moed en vriendschap, die ook nu nog tot de verbeelding spreken en van generatie op generatie zullen worden overgedragen

 

Engel van Arnhem, Kate ter Horst – Herinneringen aan september ’44

uitgeverij Kontrast | ISBN 978-94-92411-04-4 | 160 pagina’s | full colour | hardcover | €15,00

Angel of Arnhem (Engelse editie) | ISBN 978-94-92411-44-0

Engel von Arnhem (Duitse editie) | ISBN 978-94-92411-45-7

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jaap Rosing van uitgeverij Kontrast | 026 3337975 | info@uitgeverijkontrast.nl | www.uitgeverijkontrast.nl/engel-van-arnhem |

Reacties zijn gesloten.