Een ode aan het boekenvak: ‘In Luiletterland’- Wim Huijser

PERSBERICHT

Een ode aan het boekenvak:

In Luiletterland

tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x

Wim Huijser

 

Op 30 oktober verschijnt bij uitgeverij Kontrast In Luiletterland: tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x van Wim Huijser. Voor deze bundel maakte hij een selectie uit de vele artikelen over literaire fenomenen en verborgen geschiedenissen in binnen- en buitenland die hij de afgelopen jaren publiceerde in literaire tijdschriften als De Parelduiker, Boekenpost en De Boekenwereld.

Volgens Huijser gaan in de buitengebieden van ‘Luiletterland’ vaak de mooiste parels schuil. Zo stuitte hij bij zijn onderzoek voor de biografie van de schrijver C. Buddingh’ op diens verstandskies in het Muzeum voor Kleine Kurioziteiten. Huijser ging op zoek naar de verhalen achter poëziemuren, boeken in lucifersdoosjes, literair wandelen en het meest invloedrijke boek na de Bijbel. Ook curieuze letterheren (m/v/x), uitgevers en boekhandelaars worden in deze uitgave voor het voetlicht gebracht. Tegelijk vertelt hij over zijn eigen rondgang door ‘Luiletterland’, als lezer, auteur en wandelaar. In Luiletterland is een ode aan het boekenvak.

 

Over de auteur

Wim Huijser (1960) is publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij is auteur en samensteller van ruim veertig boeken. Daarnaast is hij redacteur en medewerker van verschillende tijdschriften.

Zijn biografie Dichter bij Dordt (2015) over de schrijver C. Buddingh’ werd genomineerd voor de ECI Literatuurprijs. Een drietal andere titels werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs, waaronder Voetsporen. Op schrijverspad door het land van de grote rivieren (2014).

Samen met Marinus van den Berg schreef hij Levenspaden. Over wandelen en onderweg zijn (2016). Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse (2017) maakte hij samen met literatuurwetenschapper en routemaker Rob Wolfs.

 

In Luiletterland: tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x | Wim Huijser

uitgeverij Kontrast | ISBN 978-94-92411-38-9 | 288 pag.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Rosing van uitgeverij Kontrast’

026 3337975 | info@uitgeverijkontrast.nl | www.uitgeverijkontrast.nl

www.uitgeverijkontrast.nl/in-luiletterland

Reacties zijn gesloten.