Boekpresentatie “Weg naar je eigen land”
columns en verhalen van Qader Shafiq

PERSBERICHT

BOEKPRESENTATIE

Weg naar je eigen land

columns en verhalen

Qader Shafiq

Donderdag 20 juni 2019 om 16.30 uur

[inloop vanaf 16.00 uur]

Bibliotheek De Mariënburg

[Mariënburg 29 | 6511PS Nijmegen]

 

Op Wereld Vluchtelingendag, donderdag 20 juni 2019, presenteert Qader Shafiq zijn bundel columns en verhalen ‘Weg naar je eigen land’ in Bibliotheek De Mariënburg. De presentatie begint om 16.30 uur [inloop vanaf 16.00 uur] en de toegang is gratis.

 

Qader Shafiq (Kabul, 1968) vluchtte op zijn 25ste naar Nederland en woont sinds 1994 in Nijmegen. ‘Weg naar je eigen land’ is een selectie uit zijn columns en verhalen die tussen 2009 en 2019 in de GelderlanderNijmeegse wijkbladen en landelijke online platforms zijn verschenen.

Aan de hand van dagelijkse gebeurtenissen laat Qader zien hoe hij als voormalig vluchteling zijn nieuwe omgeving verkent, zich eigen maakt en vervolgens het voortouw neemt als het gaat om anderen te wijzen op de pluspunten – en tekortkomingen – van de Nederlandse samenleving.

Journalist Rob Jaspers over zijn columns: “Elk verhaal is een kennismaking met Qader, zijn achtergrond, zijn heden en zijn toekomst. Een blik op Nederland, Nijmegen, op ons.”

 

Het eerste exemplaar van ‘Weg naar je eigen land’ zal Qader op donderdagmiddag 20 juni om 16.30 uur overhandigen aan Jeannette Heikens, die hem bij aankomst in Nijmegen onder haar hoede nam.

De presentatie van deze middag is in handen van Lotje van Leeuwen. Zij interviewt illustrator Josee Tesser die de tekeningen maakte voor de bundel, opdrachtgevers Harm Graat van de Gelderlander en Ton Strik van De Dukenburger, en wethouder Bert Velthuis.

Tot slot gaat Bob Roelofs, historicus en griffier van de provincie Gelderland in gesprek met Qader.

 

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door violist Johnny Rahaket. Na de presentatie is er gelegenheid onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek te gaan, de bundel aan te schaffen en te laten signeren.

 

Vanaf de dag na de presentatie is de bundel ook verkrijgbaar via de (online) boekhandel [ISBN 978-94-92411-41-9 | €15,00]. Voor meer informatie: www.uitgeverijkontrast.nl

Reacties zijn gesloten.