Nieuwe dichtbundel Ed Bruinvis ‘Vage klachten’

Op 31 januari, de eerste dag van de Poëzieweek 2019, presenteert Ed Bruinvis zijn nieuwe dichtbundel Vage klachten. Net als in Rivierklei (2008), Open op zondag (2010) en De Muze (2015) staat in deze bundel de verwoed zoekende mens centraal, maar waar in eerdere bundels het accent nog lag op de ervaring van de beklemming en eenzaamheid in het dagelijks leven, is in Vage klachten de ultieme poging om het heden te accepteren het hoofdmotief.

Het personage in Vage klachten is verzeild geraakt in het schemergebied tussen fictie en werkelijkheid. In zijn pogingen om weer greep te krijgen op zichzelf en de realiteit van alledag, zijn het vooral zijn emotievolle herinneringen die zich laten gelden. Herinneringen die hem in hun macht houden, maar die hem tegelijkertijd op weg helpen om weer in balans te komen met zichzelf en zijn omgeving.

In een veertigtal verzen en commentaren voert de dichter ons mee op deze zoektocht die bij de lezer ongetwijfeld meer herkenning zal oproepen dan hij voor mogelijk had gehouden.

Vage klachten is vanaf 1 februari te verkrijgen via de (online) boekhandel.

 

Vage klachten | Ed Bruinvis

uitgeverij Kontrast | www.uitgeverijkontrast.nl

ISBN 978-94-92411-51-8 | 92 pag. |€ 15,00

uitnodiging presentatie Vage Klachten_Ed Bruinvis.indd

Reacties zijn gesloten.