Mojje Luustere – (on)bekende Arnhemmers vertellen

PERSBERICHT

 

Mojje Luustere

(on)bekende Arnhemmers vertellen

De nieuwe bundel van Remco Kock

 

Op dinsdag 15 december verschijnt ‘Mojje Luustere, (on)bekende Arnhemmers vertellen’, de nieuwe bundel van Remco Kock, bij uitgeverij Kontrast. ‘Mojje luustere’ is de oogst van sterk uiteenlopende, vaak geestig vertelde verhalen met één verbindende factor: Arnhem. Remco Kock ging hiervoor op pad; hij maakte reportages en interviewde verschillende Arnhemmers, van BN’ers tot (nog) onbekende stadsgenoten.

 

In ‘Mojje Luustere’ probeert Theo Janssen met een hamer in brouwerij Durs het eerste vat Dikke Prins bier aan te slaan, blikt Rudy Kousbroek in zijn kunstgalerie in het Spijkerkwartier met pretogen terug op de legendarische rosse buurt, roept Ahmed Marcouch ‘Bingo!’ in een bus vol Vitesse-supporters en zegt Sjoerd van Ramshorst dat hij achter de coulissen van Studio Voetbal plat Ernums praat met Marcel van Roosmalen. Jeroen Glissenaar vertelt over vossen in Sonsbeek, hangouderen over ratten op winkelcentrum Presikhaaf. Orhan Delibaş legt in de Steenstraat uit dat Mike Tyson ook maar een mens is, of zoals De Hartkampjes zeggen: ‘ieders poep stinkt’. De onvermoeibare Emile Ratelband deelt zijn levensverhaal in Hotel Haarhuis, en Nicky Hofs – de Maradona van Malburgen – geeft in coronatijd geen hand maar wel een ‘bonkie’. En veel, veel meer.

 

Het boek is vanaf 16 december voor € 19,99 verkrijgbaar. Steun uw lokale boekhandel of bestel via www.uitgeverijkontrast.nl/mojje-luustere. Gratis bezorging in december.

 

Over de auteur:

Arnhemmer Remco Kock (1985) schrijft columns en reportages voor de Gelderlander. Bij uitgeverij Kontrast verschenen zijn boeken ‘De Rijn, de Fles, Arnhemse Meisjes en Vites’ en ‘O-o-o-Oranje’, over oud-voetballer Martin Laamers.

 

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met uitgeverij Kontrast via info@uitgeverijkontrast.nl of op 026 3337975

  

Mojje Luustere, (on)bekende Arnhemmers vertellen

Remco Kock | uitgeverij Kontrast

ISBN 978-94-92411-58-7 | 320 pagina’s | € 19,99

www.uitgeverijkontrast.nl/mojje-luustere

Reacties zijn gesloten.