Zomer in het Airborne Museum: ontdek het verleden

Persbericht: Oosterbeek 3 juli 2015

Zomer in het Airborne Museum: ontdek het verleden

Deze zomervakantie komt de geschiedenis tot leven in Airborne Museum ‘Hartenstein’
Kom in de zomervakantie naar het Airborne Museum en kruip in de huid van een Britse militair of ga op ontdekkingstocht door het museum en Park ‘Hartenstein.’
 

Op ontdekkingsreis door het verleden

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen vanaf 6 jaar een speurtocht volgen die hen door het museum en het omliggende park ‘Hartenstein’ voert. Al puzzelend komen ze alles te weten over de Slag om Arnhem en de gebeurtenissen in september 1944. Welke route legden de Britse parachutisten bijvoorbeeld af? Hoe hard rijdt een tank? Wie kraakt de verborgen code? Aan het eind van de speurtocht krijgen kinderen een leuke beloning.

Kruip in de huid van een Britse parachutist

Het verleden komt echt tot leven wanneer je zelf in de huid kruipt van een Britse parachutist, hospik of Amerikaanse soldaat. Treed in de voetsporen van de Eerste Britse Airborne Divisie en poseer voor Villa ‘Hartenstein’ op de plek waar generaal-majoor Urquhart jou zeventig jaar geleden voorging. Iedere woensdagmiddag is er een fotograaf aanwezig om kinderen, samen met familie en vrienden, vast te leggen als militair. De foto’s zijn dezelfde dag nog op onze Facebookpagina terug te vinden.

Het verhaal achter de steen

Combineer tijdens de zomervakantie een bezoek aan het Airborne Museum met een rondleiding op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Tijdens dit indrukwekkende bezoek met gids leren bezoekers de persoonlijke verhalen kennen die schuil gaan achter de ruim 1700 graven op dit ereveld. Elk graf vertelt een uniek stuk van de geschiedenis rondom de Slag om Arnhem. De rondleiding start en eindigt op de begraafplaats aan de Van Limburg Stirumweg.

Wanneer, waar en voor wie?

Gedurende de hele zomervakantie van zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus kunnen kinderen samen met familie en vrienden zelfstandig de zomerspeurtocht volgen tijdens de reguliere openingstijden van het museum. Voor deze activiteit geldt geen meerprijs. Op iedere woensdagmiddag is er van 13:00 tot 17:00 uur een fotograaf aanwezig die bezoekers van alle leeftijden fotografeert als militair. Deze unieke portretten zijn terug te vinden op de Facebook pagina van het Airborne Museum. Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden. Rondleidingen (tot maximaal 15 personen) over de begraafplaats vinden plaats op aanvraag en zijn geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar. De meerprijs voor deze activiteit bedraagt 20 euro per gids naast de reguliere entreeprijs. Bij interesse in een rondleiding kunt u mailen naar boekingen@airbornemuseum.nl.

Kijk op de website voor meer informatie over het zomerprogramma: www.airbornemuseum.nl.

 

Het Airborne Museum

Het museum is gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem was dit het hoofdkwartier van de Britten. Op deze historische plek komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.

Vergeten geschiedenis in het Airborne Museum: ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’

Indrukwekkende herinneringen aan de evacuatie van Arnhem en omgeving in 1944/1945. Meer dan 150.000 inwoners uit de regio moesten op bevel van de Duitsers huis en haard met onbekende bestemming verlaten… De tentoonstelling is wegens succes tot en met februari 2016 te zien in het Airborne Museum.

Airborne Museum ‘Hartenstein’
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
T +31 (0) 26 333 77 10
F +31 (0) 26 339 17 85
www.airbornemuseum.nl | www.twitter.com/airbornemuseum | www.facebook.com/airbornemuseumhartenstein
 
 
 

Reacties zijn gesloten.