Susanne Honders presenteert jeugdroman ‘Slimmer dan iedereen’ in Museum Martena

Op zaterdag 18 april a.s. om 12.00 uur presenteert schrijfster Susanne Honders in Museum Martena, Franeker, haar tweede historische jeugdroman ‘Slimmer dan iedereen’, over de ontmoeting tussen de middelbare scholiere Femke en Anna Maria van Schurman, de eerste studente in Nederland in het jaar 1636.

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan dr. Pieta van Beek, die diepgaand wetenschappelijk onderzoek heeft verricht naar het het leven en werk van Anna Maria van Schurman.

Na de boekpresentatie verzorgt Museum Martena een rondleiding door de zaal gewijd aan Anna Maria van Schurman. Vervolgens is er gelegenheid het boek aan te schaffen en door de schrijfster te laten signeren.

‘Slimmer dan iedereen’ is vanaf 20 april voor €12,50 verkrijgbaar via de boekhandel, bol.com en via www.uitgeverijkontrast.nl/slimmerdaniedereen

 

Over het boek

Wanneer haar leraar weer eens onzin uitkraamt, verlaat de hoogbegaafde Femke boos de geschiedenisles. Niet Aletta Jacobs, maar Anna Maria van Schurman was de eerste studente in Nederland.

Na een geheimzinnig bericht op haar telefoon, besluit ze naar Museum Martena in Franeker te gaan. Als Femke in het museum oog in oog staat met een portret van Anna Maria, gebeurt er een wonder en belandt ze in de zeventiende eeuw. Daar ontmoet ze Anna. Ze worden vriendinnen en zetten ‘de geschiedenis op haar kop’.

Slimmer dan iedereen | Susanne Honders

uitgeverij Kontrast | ISBN 978-94-90834-85-2 | €12,50 |

http://www.uitgeverijkontrast.nl/slimmerdaniedereen/

OMSLAG Slimmer dan iedereen_front

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteur

Susanne Honders is lerares Nederlands en levensbeschouwing. Daarnaast schrijft ze historische jeugdromans en verhalen. In 2013 debuteerde ze bij uitgeverij Kontrast met ‘Het Papegaaienmeisje’. Susanne Honders laat zich bij het schrijven inspireren door bijzondere feiten uit de geschiedenis. ‘Slimmer dan iedereen’ is gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van Anna Maria van Schurman (1607-1678). De belangrijkste bron die ze heeft gebruikt, betreft ‘De eerste studente, Anna Maria van Schurman’ van Pieta van Beek, uit 2004.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uitgeverij Kontrast op 026 333 79 75 of via info@uitgeverijkontrast.nl

 

Uitgeverij Kontrast

Reuvensweg 17

6861 XH Oosterbeek

www.uitgeverijkontrast.nl

 

Museum Martena

Voorstraat 35

8801 LA Franeker

www.museummartena.nl

Reacties zijn gesloten.