Persuitnodiging boekpresentatie Bolle Arie – Anneke Strasters

PERSBERICHT

boekpresentatie educatief kinderboek

over de gevaren van zwerfafval

Bolle Arie

geschreven door Anneke Strasters

met illustraties van Sylvie Overheul

en vormgegeven door Ciska Strasters

woensdag 25 mei om 15.00 uur

Galerie Kralingen | Gashouderstraat 9 | Rotterdam

Op woensdag 25 mei om 15.00 uur presenteert Anneke Strasters in Galerie Kralingen Rotterdam haar boek Bolle Arie, een verhaal voor kinderen over de gevaren van zwerfafval en een schone wijk. Voor haar jarenlange inzet om dit onderwerp onder de aandacht te brengen, ontving Anneke Strasters in 2015 de Erasmusspeld. Het eerste exemplaar van Bolle Arie wordt aangeboden aan Joost Eerdmans, wethouder Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte van Rotterdam

Bolle Arie, voorzien van een voorwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb, is bedoeld voor kinderen in groep 4 tot en met 7. Het verhaal gaat over Bolle Arie en zijn rattenbende die de stad teisteren op zoek naar voedselresten die mensen op straat hebben gegooid. Als Lotje en Latje samen met hun juf en hun vrienden al het zwerfvuil opruimen, hebben de ratten niets meer te eten en verhuizen ze uit de stad. Anneke Strasters biedt het boek gratis aan als lesmateriaal aan scholen in haar eigen wijk, Kralingen-Crooswijk, en ook in ander Rotterdamse wijken als Feijenoord, Charlois, Oude Noorden en Delfshaven.

Strasters maakt zich al jaren sterk voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Alleen of met kinderen prikt ze dagelijks zwerfvuil in Crooswijk en ze organiseert regelmatig evenementen om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Ze is een ‘beroepssamenwerker’, oprichter van de Bewonersgroep Slachthuisterrein en grondlegger van Buurt Bestuurt. Voor haar inspanningen ontving Strasters onder meer de Erasmusspeld, de Boezemvriend en de Jacob de Vletterprijs.

Tijdens de presentatie op 25 mei ontvangen naast wethouder Eerdmans van de gemeente Rotterdam ook andere organisaties die de uitgave mede mogelijk hebben gemaakt een exemplaar van Bolle Arie:

Rens van Overdam, John van Assendelft en Paulette Verbist, voorzitter en vicevoorzitters van gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk;

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon;

Johan Janssens, directeur Opzoomer Mee; en

Peter Lieshout, directeur Havensteder.

****

U als pers bent van harte uitgenodigd om bij de boekpresentatie van Bolle Arie aanwezig te zijn. U bent welkom vanaf 14.30 uur, de presentatie zal om 15.00 uur beginnen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Voor meer informatie, een recensie-exemplaar of interview kunt u contact opnemen met:

uitgeverij Kontrast | 026 3337975 | info@uitgeverijkontrast.nl

of rechtstreeks met Anneke Strasters via 06 28270073

Bolle Arie | Anneke Strasters | illustraties Sylvie Overheul | vormgeving Ciska Strasters

full colour + hardcover | ISBN 978-94-92411-05-1 | uitgeverij Kontrast

Reacties zijn gesloten.