Boekpresentatie en lezing ‘In Luiletterland’ in bblthk

Boekpresentatie en lezing ‘In Luiletterland’ in bblthk

Schrijver en publicist Wim Huijser geeft op 30 oktober in de BBLTHK een lezing en presentatie van zijn nieuwe boek ‘In Luiletterland: tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x’. Dit nieuwe boek is een bundeling van stukken die in de afgelopen jaren in diverse tijdschriften over literatuurhistorie zijn gepubliceerd, waaronder De Parelduiker en De Boekenwereld.

In de buitengebieden van ‘Luiletterland’ gaan volgens Huijser vaak de mooiste parels schuil. Zo stuitte hij bij zijn onderzoek voor de biografie van de schrijver C. Buddingh’ een paar jaar geleden op de meest bijzondere curiositeiten. Daarnaast ging hij op zoek naar de verhalen achter poëziemuren, literaire wandelingen, boeken in lucifersdoosjes en het meest invloedrijke boek na de Bijbel. Andere hoofdstukken gaan over curieuze letterheren, uitgevers en boekhandelaars. Tegelijk is het ook het verhaal van zijn eigen rondgang door Luiletterland, als lezer, auteur en wandelaar. Dat zich daarbij in de loop der jaren een logisch pad aftekende is iets dat Huijser zich pas kort bewust werd.

 

Eerste exemplaar

De beschouwingen over het veranderende literaire leven in het land kunnen echter niet zonder een eerbeton aan de lokale dragers van de leescultuur, en één in het bijzonder: de Wageningse Boekhandel Kniphorst die dit jaar 125 jaar bestaat. Het eerste exemplaar van ‘In Luiletterland’ zal Wim Huijser op 30 oktober daarom overhandigen aan Niek Smaal van de jubilerende boekhandel.

De lezing zal muzikaal worden ondersteund door een optreden van de Nijmeegse singer-songwriter Dineke de Velde Harsenhorst.

BBLTK Wageningen, 30 oktober, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

www.uitgeverijkontrast.nl/in-luiletterland

Reacties zijn gesloten.