Waarom ik van je houd
Negin Zendegani

PERSBERICHT

Waarom ik van je houd

Negin Zendegani

portretten van ‘gemengde’ gezinnen

tentoonstelling en publicatie

 

Voor het project Waarom ik van je houd portretteerde de Iraans-Nederlandse fotografe Negin Zendegani (1967) verschillende generaties ‘gemengde’ gezinnen in Nederland. De serie laat mensen zien uit alle windstreken – van Chili tot China en van Oezbekistan tot Oeganda – die allen een Nederlandse partner hebben gevonden. Wat betekenen de culturele verschillen in hun relatie en wat geven ze als ouders door aan hun kinderen? De tentoonstelling Waarom ik van je houd en de bijbehorende publicatie geven een beeld van het geluk en de zorgen van deze multiculturele gezinnen.

Zelf verliet Negin Zendegani in 1998 Iran. Ze volgde de opleiding vrije kunst aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Tijdens haar studie is zij zich steeds meer op fotografie gaan richten. Wat haar fascineert is de invloed van cultuur, land, tijd en geschiedenis op mensen. Eerder realiseerde ze twee indringende fotoprojecten rond vluchtelingen: Selvy, over kinderen in azc’s, en Gelukzoekers/gelukbrengers, over succesvolle vluchtelingen in Nederland. Het project Waarom ik van je houd werd mede mogelijk gemaakt door VluchtelingenWerk Nederland, Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en stichting On File.

De tentoonstelling Waarom ik van je houd in Museum Arnhem wordt op zondagmiddag 3 september 2017 om 15.15 uur geopend door Zainab Osman, ervaringsdeskundige op het gebied van vluchtelingen en migratie, en Hans Renner, emeritus hoogleraar Midden- en Oost-Europese geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens presenteren Negin Zendegani en uitgeverij Kontrast de publicatie van de serie familieportretten, met interviews van Nies Medema en een voorwoord van Hans Renner.

De tentoonstelling is nog te zien tot 24 september 2017. De publicatie is vanaf de presentatie te verkrijgen bij Museum Arnhem, via de (online) boekhandel en rechtstreeks bij de uitgever via www.uitgeverijkontrast.nl.

 

Voor meer informatie, interviewverzoeken en/of bestellingen kunt u contact opnemen met

uitgeverij Kontrast op 026 3337975 of via info@uitgeverijkontrast.nl

Waarom ik van je houd | Negin Zendegani

uitgeverij Kontrast | ISBN 978-94-92411-31 | € 19,90

 

www.uitgeverijkontrast.nl/waarom-ik-van-je-houd

www.neginzendegani.nl | www.museumarnhem.nl

persbericht WAAROM IK VAN JE HOUD – Negin Zendegani

 

 

Reacties zijn gesloten.