24 september om 15.30 – presentatie dichtbundel
‘Achterhoedegevechten van een trendontduiker’ Aad van der Waal

PERSBERICHT

Poëzietheaterprogramma P(r)oëzie

ter gelegenheid van de presentatie van de dichtbundel

Achterhoedegevechten van een trendontduiker

van Aad van der Waal

Stadsdichter van Apeldoorn

Zondag 24 september | aanvang 16.00 uur

Deur open: 15.30 uur | Entree: € 5,- (inclusief welkomstdrankje)
Kaarten zijn verkrijgbaar via Gigant Apeldoorn.

Prijzen zijn exclusief €1,20 aan transactiekosten per online bestelling.

Aan de kassa betaalt u geen transactiekosten.

Podium & Filmtheater Gigant
Nieuwstraat 377 | 7311 BR Apeldoorn

055 5216346 | www.gigant.nl

Op zondagmiddag 24 september presenteert Aad van der Waal – in samenwerking met Gigant en de ‘harde kern’ van Theater Merlijn – een verrassend  poëzietheaterprogramma en houdt hij zijn dichtbundel Achterhoedegevechten van een trendontduiker ten doop. Deze inspirerende middag in Gigant Apeldoorn met poëzie (en muziek) in een theaterjasje van Aad van der Waal en teksten van Cees Buddingh’ en Liselore Gerritsen begint om 16.00 uur. Vanaf 15.30 wordt er een welkomstdrankje geschonken in de foyer en na afloop van de voorstelling, rond 17.00 uur, is er een nazit en de gelegenheid de nieuwe dichtbundel van Aad van der Waal aan te schaffen en te laten signeren. Achterhoedegevechten van een trendontduiker is vanaf 26 september ook verkrijgbaar via de (online) boekhandel of rechtstreeks bij uitgeverij Kontrast (www.uitgeverijkontrast.nl).

Voor meer informatie, interviewverzoeken en/of bestellingen kunt u contact opnemen met uitgeverij Kontrast via info@uitgeverijkontrast.nl of 026 3337975.

 

Over Aad van der Waal en zijn nieuwe bundel Achterhoedegevechten van een trendontduiker:

Dichter en theatermaker Aad van der Waal was ruim twee decennia het boegbeeld van Theater Merlijn in zijn woonplaats Apeldoorn. Hij gaf er op inspirerende wijze theaterlessen en schreef een lijvig aantal toneelstukken waarin – zo benadrukt hij vaak – ‘… de poëtische laag nimmer ontbrak’. Hoewel de tijdgeest hem met regelmaat alternatieven influistert, heeft hij een (evident) zwak voor rijm. Met zijn gedichten sleepte hij diverse prijzen in de wacht. Bij het verschijnen van Achterhoedegevechten van een trendontduiker is hij de vierde stadsdichter van Apeldoorn. Naast ‘mensen in al hun verschijningsvormen’ – ‘(etnische) minderheden’ in het bijzonder – en ‘communicatie’ eist het thema ‘stad’ dan ook een substantiële plek op in deze bundel, waarin ernst en hilariteit elkaar ritmisch afwisselen.

 

Achterhoedegevechten van een trendontduiker | Aad van der Waal

uitgeverij Kontrast | ISBN 978-94-92411-32-7 | 80 pag. | € 15,00 | www.uitgeverijkontrast.nl/Achterhoedegevechten van een trendontduiker

Reacties zijn gesloten.