Marten Idema na kort ziekbed overleden

EDE Marten Idema is maandag na een kort ziekbed overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Idema was jarenlang werkzaam voor de ChristenUnie in Ede. Sinds 1994 was hij actief voor de fractie van de ChristenUnie en van 1999 tot en met maart 2010 was hij raadslid. Hij was breed georiënteerd. In de gemeenteraad hield hij zich met veel onderwerpen bezig. Op relatief jonge leeftijd moest Idema vanwege zijn gezondheid stoppen met werken. Aan hem zag je niet dat hij lichamelijk beperkt was, dat was uiterlijke schijn.

RESERVETIJD Marten Idema, die in het centrum van Ede woonde, was met zijn scootmobiel overal te vinden in de gemeente Ede. Hij had een zwak hart. Hij vertelde dat hij van elke dag genoot, omdat hij zoals hij zei ‘in reservetijd leefde’. Zijn vader en zijn broer, die dezelfde ziekte als Marten hadden, overleden op jonge leeftijd.

PRATEN Hij bleef altijd betrokken bij het wel en wee van de gemeente. ,,Marten was ook toen hij nog raadslid was altijd op pad. Hij sprak met heel mensen. Vaak kreeg ik een berichtje van hem ‘je moet even de straat op, je moet daar even gaan praten’,” herinnert wethouder en partijgenoot Leon Meijer.

FOTOGRAAF Toen hij vanwege zijn gezondheid afscheid moest nemen van het raadswerk, kon hij zich volledig focussen op zijn hobby van fotograaf. Hij maakte veel foto’s voor de plaatselijke afdeling van de ChristenUnie. Zo werd onder meer het verkiezingsprogramma van die partij opgefleurd met foto’s van Marten Idema. Ook voor EdeStad.nl fungeerde hij enkele jaren als freelancefotograaf en tipgever.

Idema kreeg anderhalve week geleden, op zondag 2 april, te horen dat hij leverkanker met uitzaaiingen had. Behandeling was geen optie meer en Idema en zijn naasten moesten er rekening mee houden dat hij wel eens snel zou kunnen overlijden.

Vanaf vorige week dinsdag ging het zo slecht met hem, dat hij sinds zaterdag 24 uur per dag in slaap gehouden werd. Afgelopen maandagmiddag overleed hij. Marten Idema is 72 jaar geworden.

Bron: http://edestad.nl/lokaal/marten-idema-na-kort-ziekbed-overleden-update-230286

 

Marten Idema publiceerde samen met Mirjam Leloux Woordbeelden

Reacties zijn gesloten.