Alfons Haket vandaag te gast bij de Historische Herberg Arnhem

Vijf keer per jaar, op vrijdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur is iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, welkom in de Historische Herberg. Er zijn korte presentaties over actuele historische zaken en iedereen die iets te melden heeft over zijn historische activiteit krijgt twee minuten spreektijd. Verder is er een drankje, een broodje en een kop soep (voor eigen rekening). 

De volgende Historische Herberg vindt plaats op vrijdag 13 november.

Drie onderwerpen die aan de orde komen zijn:

Voetbalkenner Ferry Reurink vertelt over een bijzondere gebeurtenis in 1934 en de rol die het Arnhevoetbalmse treinstation en het naastgelegen Hotel Bristol daarin speelden tijdens de voorbereidingen van het Nederlands voetbalelftal op het Wereldkampioenschap in Italië.

 

 

Naar aanleiding van het Sprookjesfestival heeft het Meertens Instituut een SagenJager vsagenjageroor Arnhem en omstreken gemaakt. Deze SagenJager is een fietsroute van ongeveer 30 kilometer waarbij de focus ligt op volksverhalen die bij deze plekken horen. Zo zijn er naast moderne broodje-aap-verhalen ook verhalen over het ontstaan van Gelre en over sprookjesachtige figuren. Marissa Griffioen en Kathelijne Steinhauzer presenteren de route en vertellen enkele spannende verhalen.

 

Peter Bierhaus en Ferry Reurink schreven een boek over de belevenissen van Alfons Haket als Arnhemse rock-Alfons Haketmuzikant. Alfons speelde in 19 bands, zoals “Hank the Knife & the Jets” en “Long Tall Ernie”. Zijn leven kende niet alleen ups, maar ook downs. Hij wordt geïnterviewd door Peter Bierhaus en na afloop zal Alfons (onder muzikale begeleiding) zijn boek signeren voor kopers.

 

 

 

 

 

http://molenplaatssonsbeek.nl/agenda/programma-historische-herberg-vrijdag-11-september-2015-17-19-uur/

Reacties zijn gesloten.