Boekpresentatie – Old Spice – Kroniek van een seniorenclub – Kees G. Eveleens – 7 maart 14.00 – Bibliotheek Oosterbeek

persbericht boekpresentatie 

Old Spice

Kroniek van een seniorenclub

door Kees G. Eveleens

zaterdag 7 maart 2015 om 14.00 uur

Bibliotheek Oosterbeek

Generaal Urquhartlaan 1 | 6861 GE Oosterbeek

toegang gratis

Op zaterdag 7 maart presenteert Kees G. Eveleens in de Bibliotheek Oosterbeek zijn vierde boek: Old Spice – Kroniek van een seniorenclub. Tijdens deze bijeenkomst zal de auteur het eerste exemplaar aanbieden aan mevrouw Wies van Weele, bestuurslid van Probus Nederland. Ook zal Kees Eveleens voorlezen uit zijn werk. Daarna is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Over Old Spice

In de loop van hun oude dag sociaal en intellectueel bezig blijven, dat willen de leden van de seniorenclub Gaudeamus. Daartoe ontmoeten ze elkaar regelmatig voor discussiebijeenkomsten, wandelingen, etentjes of museumbezoek.

Nieuwe uitdagingen zijn er volop in deze levensfase en ze bieden de leden kansen zichzelf opnieuw uit te vinden. Zo houdt een militair buiten dienst de spanning in zijn leven door illegaal drank te stoken, helpt een verongelukt vogeltje een verstokte oude computergamer van zijn verslaving af, en geeft opa Daan zijn kleinzoon Jantje op de seniorenclub een verjaardag om nooit te vergeten.

Beschreven vanuit de persoonlijke beleving van de verschillende clubleden, weerspiegelt Old Spice de mengelmoes van vrolijke en minder vrolijke gebeurtenissen die het latere leven in petto heeft. Gaudeamus is als een veelkleurige bos ballonnen – goed voor een feestelijke stemming, maar de momenten dat er eentje knapt of ten hemel opstijgt zijn nooit ver weg. Dat besef geeft extra spice aan het samenzijn.

omslag old spice_DEF_voor

Old Spice – Kroniek van een seniorenclub

Kees G. Eveleens

Uitgeverij Kontrast | ISBN 978-94-90834-83-8 | € 15,00

Het boek is verkrijgbaar tijdens de presentatie op 7 maart en daarna bij de boekhandel of via www.uitgeverijkontrast.nl

Over de auteur

Kees G. Eveleens (1938) publiceerde na zijn loopbaan in de internationale agrarische ontwikkelingssamenwerking verschillende verhalenbundels bij uitgeverij Kontrast. In 2006 debuteerde hij met Afscheid van Zanzibar, gevolgd door Javaanse liefde (2009) en Eindsprint (2011). Inspiratie voor zijn vierde boek Old Spice deed hij op als lid van een seniorenclub in Oosterbeek. Deze vereniging maakt deel uit van het netwerk van Probusclubs in Nederland.

 

Over Probusclubs

‘Probus’ is een acroniem van Professional and Business. In Nederland zijn er ruim 400 heren-, dames- of gemengde Probusclubs van geheel of bijna geheel postactieven van 55 jaar en ouder die een maatschappelijk verantwoorde functie hebben vervuld. De bijna 12.000 leden komen regelmatig samen om elkaar te ontmoeten. Onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse, verruiming van inzicht en ontspanning vormen bindende elementen. De Probusclubs zijn aangesloten bij de Stichting Probus Nederland Informatie Centrum (kortweg Probus Nederland), website: www.probus-nederland.org.

Voor meer informatie:

Uitgeverij Kontrast

Reuvensweg 17

6861 XH Oosterbeek

026 3337975

info@uitgeverijkontrast.nl

www.uitgeverijkontrast.nl

Reacties zijn gesloten.